29. joulukuuta 2010

Joululoman puuhastelua

Joululomaillessa helposti unohtuu, että tällä lomalla oli tarkoitus tehdä myös kouluhommia. Tein periaatepäätöksen, että ainuttakaan cädiä en avaa kuin vasta loman jälkeen, kai sitä ihminen saa edes joskus lomailla ja tehdä jotain mukavaa? Ja tällaista mukavaa (?) sitä on nyt tullut tehtyä:


Joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä pensseli ja mustekynä heilui hämähäkkipullossa ja syntyi tällainen korttia lätkivä ovara. Nyt on raukalla oma koti pelissä panoksena. Aknestikin Oravan joulua muistellessa.


Ja yö jatkui kalaisissa tunnelmissa ja jo hiukan kesäisissäkin. Seuraavana paperille piirtyi iloinen krokotiili, joka on siirtynyt suulla kalastelusta mukavaan perhokalasteluun. Onkihattu päässä kalaonni taattu. Tämäkin tehty mustalla tussilla ja vesiväreillä.

Ensimmäinen seuraamani blogi oli Kinuskikissan blogi. Tässä nimestä noussut mielikuva. Tältä se ihania herkkuja leipova kissa ehkä näyttäisi.


Lisää kesäisiä tunnelmia syntyi eilisen aikana: kilpikonna ja kahlaaja kaverukset viettävät laatuaikaa kävellen metsäpolkua vesisateessa. Nyt ei kastu kuin jalat, mutta sehän ei kumpaakaan haittaa kun vedessä touhaavia eläimiä ovat.


Sitten vielä tunnelmoin vähän ja mietin mitä pöllö tekisi talvi-iltana kodissaan. Tietenkin kartuttaisi viisauttaan lukemalla klassikkoromaania vihreän pöytävalaisimen loisteessa! Lattialankut vain nauravat kun pöllö antaa vauhtia tuolille kirjan tunnelman tihentyessä!

 

Rakas serkkuni meni joulun alla kihloihin ja tein nuorelle parille tällaisen kortin. Saa nähdä mitä he tästä tykkäävät!

Lopuksi vielä taistellaan ilmastonmuutosta vastaan Ekohippi-osuudessa:


Mitä tehdä joulukinkusta ylijääneelle rasvalle? Elä vaan kaada sitä viemäriin vaan tee siitä kaunis (?) kynttilä! Sen voi antaa lahjaksi omalle suosikki-ihmiselle! Jouluinen läskin haju on taattu pitemmäksi aikaa, kun valat silavat maitopurkkiin. Kynttilän sydänlangaksi käy hyvin paperinaru. Varoitus, kannattaa polttaa vain pihalla. Lisäksi varoitus vapaina liikkuville kissoille: viiksikarvanne ovat vaarassa mikäli menette lipomaan kynttilästä makupaloja sen palaessa!

Katotaans taas mihin seuraavaksi alan.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti