17. tammikuuta 2011

Kouluhommien kiirettä

Maanantaita!

Viime päivät ovat menneet täysin tehdessä koulun kilpailua, ja ei ole ollut aikaa juuri piirrellä. Kisasta kerron enemmän myöhemmin, kunhan tulokset tulevat, sitä ennen tekijät pidetään salassa. Huomenna on kisan palautus ja kaikki on vihdoin tulostusta vaille valmista. Peukut pystyyn, ettei siinä tulisi ongelmia; se ei ole aina niin vaivatonta kuin ajattelisi.

Viikonlopun viettoon lähdin kotiseudulleni ja pakkasin mukaani vesiliukoiset puuvärit ja vesivärit (oikeasti pakkasin kyllä kymmenen kiloa kaikkea muutakin mukaan kahden yön reissulle). Kyllä sitä jossain vaiheessa piti tehdä muutakin kuin nörätä koneella kouluhommia.


Kuten vaikka lämmitellä elävän tulen äärellä pakkasen paukkuessa ulkona.

Ja lauantai-iltana sitten syntyi tällainen pieni oravallinen akvarelli: 


Oma pikku skannerini ei ollut kovin armollinen tälle paperikoolle, työlle yleensäkkään, siksi yläreuna jäi tummaksi. Työssä on käytetty myös valkoista mustetta lumisade-efektinä, koska se on tosi korkeakiiltoista ohentamattomana. En ole paljon tehnyt vesiliukoisilla puuväreillä, koska olen aina ajatellut niiden olevan kauhean aikaavieviä. Mutta eivät ne ollutkaan, värikynäily oli nopeaa ja sen ei tarvinnut olla kovin tarkkaa, ja yksityiskohtia pystyi sitten hyvin korostaa yhdistämällä tavallisia vesiväriä soppaan. Ja kaiken lisäksi kun ei käyttänyt liikaa vettä, paperiin jäi kivasti paperin tekstuuri kynäilyn jäljiltä. Tähän tekniikkaan ehdottomasti palaan.


Työpöytäni ukkeli venkoilee siihen malliin, että pitäisi varmaan piirtää ihmisiä. Siihenkö alkaisi seuraavaksi ? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti