7. tammikuuta 2011

Loppiaisen animointia

Hyvää perjantaita!

Kiva kun keskiviikkokin tuntui perjantailta, sais olla tuo loppiainen joka viikkoa!


Puiden kaunis kuura katosi eilisen hirveän tuulen takia, onneksi ehdin eilen kuvailemaan puita :) Huurteinen puu katulampun kajossa.

Tänään oli muuten kiva päivä, paitsi matkalla töistä kotiin kaaduin liikennevaloissa pöyrällä. Sattui. Piirsimpä vähän siitäkin. 

Loppiasen vietin tehdessäni harjoitustyö-animaatiota yhdelle koulun kurssille. Tarkoitushan oli vain tehdä animaatio, missä on itse mallinnettu rakennus, jossa sitten käppäillään videossa. No, itsehän sitten päätin ottaa erivapauksia tähän hommaan, ja opetella vähän animoimaan hahmoja pelkkien kamera-ajojen sijaan. Eli päätin lähteä liikeelle yksinkertaisesta madosta, jolle loin sitten luurangon. Aluksi olin kovin kunnian himoinen ja yritin tehdä ihan jonkun ukkelinkin ja animoida sen, mutta totesin sen olevan vähän liian monimutkainen tähän työhön. Kokeilen sitä sitten myöhemmin. Juutuben loistavien opetusvideoiden avulla sain luotua madolle luurangon ja sidottua luurangon malliin. Näin luita liikuttelemalla koko matokin liikkuu kätevästi. Lopputulosta katsellessa tulee melkein itku. Mato nykii kuin kohtauksen kourissa eikä näytä yhtään kivalta. Mutta tiedän kyllä mistä tämä johtuu. Aloin ihan lopuksi säätämään madon pään asentoa siten, että sen kasvot näkyisivät enemmän kameralle, ja näin kävi. Lopussa näyttää siltä kuin matoi voisi pahoin ja antaisi ylen kameran päälle. Ei taida tulla Disneyltä puhelua. Teen seuraavaksi jotain simppelimpää! No tää olikin mun eka animointi. Taidan pysyä still-rendauksissa :D
Ensi kerralla piirretään käsin, taas istuttu ihan liikaa koneen edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti