1. helmikuuta 2011

Pihabongausta ja hylykeitä

Helmikuun ensimmäistä tiistaita!

Viikonlopun viettoon kuului olennaisena osana Birdlifen pihabongaus, jonka vuoksi vanha lintujen ystävä raahautui tunniksi tiirailemaan lintulaudan tapahtumia Pohjanmaalla. Havaintopäivä oli sunnuntai, ja kävijöitä laudalla riitti, ainakin iltapäivällä. Mukava vierailija laudalla oli närhi (!?), jota en ole koskaan aikaisemmin nähnyt kotopihalla. Tämä lintu tankkasi mahansa ja varastonsa täyteen päivän aikana. Isän hyräilemän närhi-aiheisen laulun taiasta inspiroiduin kovasti, ja maalasin akvarellin, jossa närhi "banania painaa naamariin".



Kuvan piirsin ensin lyijykynällä, ja koko homman väritys hoitui akvarelliväreillä. Lintukirja auttoi siipipeilin kuvioinnissa kovasti.



Viikonlopun ja alkuviikon päähän pinttymä on ollut tällä kertaa hylkeet, taikka norpat. Liekö tämä pinttymä tullut siitä, että löysi piilottamansa spiidot ja nyt pääsi taas uimaan asiallisissa vermeissä hallissa? Kenties, kenties.


Hylje pulahti altaan sijasta kukkaroon. Vai liekö salamatkusjaksi aikova? Kuvan piirsin ihanilla ohuilla Sakuroilla.


Hylje päätti valloittaa mantereen ja kiipesi mäelle ja vielä kummelin päälle. Ilmeisesti mereltä nähdyt maisemat eivät olleet tälle yksilölle riittävät?


Tämän päivän viimeinen hylje nukahtaa ilman unia kiven päälle. Niin taidan minäkin nyt, mutta onneksi sänkyyn :)

1 kommentti:

  1. Voi miten hienoja :) Närhilinnut etelässä niin, banaania painaa naamariin :D

    -Miina

    VastaaPoista